• Velkommen

  Er du nysgerrig efter viden om dig og din slægt ...

  Her kan du blive klogere på hvad slægsforskning er og hvordan en slægtsbog bliver til.

 • Slægtsforskning

  Bliv klogere på processen i slægtsforskning ...

  Hvordan oplysninger fra bl.a. kirkebøger, folketællinger og meget mere føre til din slægtsbog.

 • Om slægtsbogen

  Hvad indeholder en slægtsbog egentlig ...

  Få et indblik i slægtsbogen og hvad den indeholder.

Slægtsforskning


For at kunne beskrive processen i slægtsforskning må vi starte med at fortælle bondens historie.

Det er de færreste, der har kendskab til hovedtrækkene i bondens historie, en historie som langt langt de fleste af os har rod i. Derfor indleder vi med en kort beskrivelse af bondens forhold i tidligere tid.

Sognekort

Området hvor slægten har rod, har sin betydning. Vi fortæller om herredet, hvor slægten har sin oprindelse, sammen med foto af det gamle herreskort. Sognet omtales, og det gamle sognekort vises.
Når vi skriver forfædrenes historie, indleder vi hver generation med en oversigt over historiske oplysninger, der dækker en generations 30 år.
Så først læser vi den generelle danske historie, derefter hver enkelt anes liv og levned.

Efterkommere

Et sted skal vi jo begynde vores historie om efterkommerne. Det naturlige sted vil selvfølgelig være børnene efter det ægtepar, der har lagt navn til slægtsbogen. For at holde styr på dem, indskrives de efter alder, det ældste barn først. Herefter følger ældste barns børn, børnebørn, oldebørn, tip-oldebørn og måske endda tip2-oldebørn. Dernæst næstældste barn, hans/hendes børn.....osv.

Som oftest indsamler vi 30-40.000 faktuelle oplysninger. Hovedsageligt gennem interviews. Vi er godkendt til at arbejde med CPR registret, hvorfra vi henter adresser på efterkommerne. Det allervigtigste for os er, at alle nulevende efterkommere i slægten bliver kontaktet. Har vi ikke mulighed for et besøg, interviewer vi enten telefonisk eller skriftligt.

Vi elsker alle at se på billeder, helst af nogen vi kender. Derfor indtager fotogalleriet en vigtig plads i slægtens bog. Men vi kan naturligvis ikke bringe billeder af alle. Det ville i sig selv fylde en hel slægtsbog.


Så vi skal omskrive den gamle slægtsbog, skrive nye artikler, interviewe, renskrive, arbejde med foto, skrive nye tekster, redigere, udarbejde navneindex, Layoute, læse korrektur - og sende manuskript til trykning. Og så kan vi endelig, efter oftest 2 års arbejde levere en ny slægtsbog.

En slægtsbog der er produceret ved hjælp af den nyeste teknik, og de mest avancerede edb-programmer, samt en grundig viden om Slægtsforskning, erhvervet gennem mere end 15 år.